Sunday, March 11, 2007

Θεατρικός Οργανισμός “Πυρήνας”


Ο Θεατρικός Οραγανισμός “ΠΥΡHΝΑΣ” είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2006. Στόχος της είναι η δημιουργία και παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 2006 παρουσίασε στο Θέατρο Πολιτεία:

KATHAKALI, BHARATHANATYAM, KUCHUPUDI, MOHINIATTAM

Παραδοσιακές δραματικές τέχνες της Νότιας Ινδίας

Παραστάσεις και Σεμινάρια με τους:

· Kalamandalam K.M. John

· Kalatharamgini Mary John

· Kalatharamgini Ruby john

Ο ιδρυτής της εταιρείας Λεονάρδος Μπατής είναι απόφοιτοςς της δραματικής σχολής του ΕΜΠΡΟΣ και κάτοχος πτυχίου Bsc management and Systems Science απο το City University Of London. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στα Θεατρα: ΑΜΟΡΕ, ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ, ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΦΟΥΝΟΣ, ΠΕΡΟΚΕ κ.α. σε σκηνοθεσία των: Γιάννη Χουβαρδά, Ιλειάννα Δημάδη, Φωτεινή Παπαδόδημα,, Θόδωρη Αμπαζή, Ελένη Γεωργοπούλου, Βασίλη Βαφέα κ.α. Εχει σκηνοθέτησει την Παράσταση «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ» που παρουσιάστηκε εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην 3η Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Η παιδεία του περιλαμβάνει: Κλαρίνο (παραδοσιακό), Κιθάρα, Φωτογραφία, Video, Ινδικό Τραγούδι, Κατακάλι (Παραδοσιακή Δραματική Τέχνη Νότιας Ινδίας) κ.α.


H «Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση» είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2001. Στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει τις σύγχρονες τεχνικές του marketing για να εντάξει κλασσικά έργα στις επιλογές των καθημερινών ανθρώπων. Σε όλες της τις δραστηριότητες, η Σύνθεση έχει κοινή συλλογιστική: να πακετάρει σε μοντέρνο, σημερινό περίβλημα κλασσικά, διαχρονικά δημιουργήματα και να τα διαθέτει στο ευρύ κοινό.

Η Σύνθεση έχει στο ενεργητικό της την παραγωγή πολλών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο αρχαίο θέατρο του Ηρωδείου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το θέατρο του Λυκαβηττού αλλά και στις πλατείες και τους δρόμους της Αθήνας. Οι παραγωγές αυτές, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

· Χριστούγεννα 2003-2004, συμπαραγωγή με εταιρεία Le Spot για το Δήμο Αθηναίων

· Το Καρναβάλι των Ζώων, musical με πρωταγωνιστή τον Jeremy Irons στο Ηρώδειο

· Έτος Καβάφη, project management για λογαριασμό της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας

· Hello India!, συναυλία Ελλήνων και Ινδών μουσικών στο θέατρο Λυκαβηττού

· Διεθνές Συνέδριο Σοσιαλιστικών Νεολαιών, συμπαραγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων

· Πόλεμος στον Ουρανό, παραγωγή της παράστασης για το Ελληνικό Φεστιβάλ

· Φωνές, παραγωγή του θεατρικού έργου σε συνεργασία με το Αρχείο Καβάφη

· Αντιγόνη Σοφοκλή στο πρωτότυπο κείμενο σε σκηνοθεσία Σπύρου Βραχωρίτη

· Δεσποινίς Ηλέκτρα Ατρείδου, για το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

· Goλfω 2.3 beta, στο BIOS, παραγωγή Σύνθεση Εταιρεία Πολιτισμού

Η Σύνθεση έχει επίσης εκδώσει το περιοδικό «:demo» με θέμα τις τέχνες και τον πολιτισμό. Μotto του περιοδικού και της εταιρείας μας:

Η πραγματικότητα είναι ω

No comments: